Gemma Potter (23) pokušala je sa svim vrstama kontracepcije; pilulama, prezervativima, spiralom, injekcijama progesterona, međutim uprkos svim mjerama opreza, ona i dalje ostaje trudna. Gemma i njen suprug Glenn očekuju još jedno dijete. Ovo joj je sedma trudnoća u pet godina.

Mlada majka troje djece (doživjela je dva pobačaja i jednu vanmaterničnu oplodnju), prvi je puta ostala trudna uprkos korištenju kontracepcijske pilule, te se toj kontracepcijskoj metodi vratila i nakon poroda. Međutim, četiri mjeseca kasnije- ponovno je ostala trudna, piše Daily Mail.

Nakon drugog porođaja, liječnici su joj preporučili spiralu, tvrdeći kako je to najefikasnija metoda zaštite. No, pokazalo se da su i oni bili u krivu. Gemma je ponovno ostala trudna po treći put, međutim ovaj je put doživjela spontani pobačaj.
Ne mogu izaći na piće s prijateljima jer sam stalno trudna. Ne mogu ni naći posao i ostvariti karijeru.

Nakon toga, mlada majka pokušala je s injekcijama progesterona, no očekivano, opet je zatrudnjela, pa se vratila prvotnoj metodi kontracepcije, pilulama, koje joj, kao i ranije, nisu pomogle, što je rezultiralo petom, izvanmaterničnom trudnoćom. Šesta trudnoća mlade Gemme, također je završila spontanim pobačajem.

Gemma i njen suprug izjavili su kako su od septembra vodili ljubav samo tri puta, no jedan od njih je bio ključan (uprkos piluli) za njenu sedmu trudnoću.