Paul Simpson iz grada Yorka u Britaniji snimio je sasvim slučajno fotografiju duha pored katedrale Minster York nakon što je njegov pas počeo čudno zavijati.


Paul kaže da mu u trenutku kada je njegov pas počeo čudno zavijati nije bilo ništa čudno pa je nastavio fotografisati, a tek je kad je došao kući nakon nekoliko dana i dobro pogledao fotografije, vidio duha na njima.

"Prva fotografija koju sam snimio bila je jako tamna pa sam snimio drugu. Moj pas, koji je inače jako miran, odjednom je poludio, počeo je lajati i zavijati. Nije mi bilo jasno šta se sa njim događa, ali tad se nisam zamarao sa tim", ispričao je Paul u jednom dahu i nastavio.

"Tek nakon nešto više od sedam dana pogledao sam fotografije i na njima vidio nešto što liči na duha, a na jednoj fotografiji se jasno moglo razaznati lice. Uvijek sam bio skeptičan kad su u pitanju paranormalne pojave, ali ovo je itekako zanimljivo".

Simpson se nakon ovog čudnog događaja prilično intenzivno bacio na proučavanje svega što ima veze sa prošlosti tog područja u koem je slučajno snimio duha.