Da život piše čudne, a ponekad i apsurdne te krajnje bizarne stranice, pobrinuli su se 41-godišnji Andrew B. i 32-godišnja Miriam B. Andrew je optužen za brutalno mučenje četverogodišnje kćerke Miriam, koje je završilo smrću djeteta, a ona ga, ispalo je na kraju, voli i čak se za monstruma udala u zatvoru.

Andrew je bivši policajac, koji je zbog navedenog nedjela suspendovan i nalazi se na izvršavanju zatvorske kazne, piše njemački "Bild".

Miriam ga je u međuvremenu držala za ruku u hodnicima suda te su oboje zajedno išli na njegova suđenja. Kako i zašto je Miriam optuženom ubici svoje kćerke oprostila, a uz to se i zaljubila i udala za njega, nikom nije poznato. Njena kćerka je pronađena brutalno pretučena i sva u modricama 26. novembra 2007. godine, a umrla je od krvarenja u mozak. U nalazu autopsije stoji kako je "dijete toliko nasilno izudarano u glavu, da joj je pukao mišić na sljepoočnici,a pet dana kasnije dijete je pretrpjelo novu traumu u obliku nasilnog tresenja".

U prvom sudskom procesu protiv njega, Andrew je osuđen na 7,5 godina zatvora, a sudija ga je opisao kao "potpuno bezosjećajnog", ali te riječi nisu došle do majke Miriam, koja ga uporno drži za ruku. Čak štaviše, zajedno su se borili za novo suđenje, kako bi se Andrewu smanjila izrečena kazna, ali sud ih je u žalbenom postupku odbio.

Miriam novinarima ne odgovara na pitanja, već samo tiho sjedi u sudnici kao posmatrač. U međuvremenu, tužilaštvo je protiv oboje podnijelo optužnicu za davanje lažnih izjava i opstruisanja istrage.