ZABILJEŽENO NA SNIMKU

Snimak neuspješnog pokušaja Joea Bidena da obuče sako dijeli se na društvenim mrežama, a prikazuje američkog predsjednika dok se "bori" s vjetrom i sakoom te mu supruga prilazi upomoć. Video je "raspirio" već postojeće špekulacije o njegovom upitnom zdravstvenom stanju.

Nakon što je sišao sa svog helikoptera Marine One, Joe Biden je pokušao obući sako dok se borio s vjetrom te je na kraju ispustio svoje naočale na pistu, pokazao je video.

Prva dama SAD-a Jill Biden morala je uskočiti i pomoći svom suprugu da se uhvati za rukav jakne koji je otpuhao vjetar.

Par se vraćao nakon susreta s porodicama pogođenima razorenim poplavama u istočnom Kentuckyju u ponedjeljak.

Na videu se vidi kako se Biden muči da pronađe rukav svoje jakne dok je drugu uspio uvući u spomenuti komad odjeće. Nakon ponovljenih pokušaja, činilo se da je pozvao suprugu koja mu je napokon pomogla da se obuče.

Dok je Jill Biden hodala ispred svog supruga, avijatičarske sunčane naočale predsjednika SAD-a, nesigurno balansirane na vrhu njegove maske, pale su na asfalt. Biden ih je brzo pokupio s poda prije nego je otišao.

"Incident" je izazvao brojne komentare na društvenim mrežama te su mnogi iskazali zabrinutost za zdravstveno stanje 79-godišnjeg predsjednika koji je nedavno bolovao od covida.

Odlazak u Kentucky bio je njegovo prvo službeno putovanje nakon što je prošli mjesec bio pozitivan na covid-19 nakon čega je bio zatvoren u Bijeloj kući više od dvije sedmice.

U nedjelju je bio negativan na infekciju i ljekar je ocijenio da je sposoban za siguran povratak javnom angažmanu i predsjedničkom putovanju.