New York Post

Slavni akcioni glumac Sylvester Stallone je prije 16 godina fizički zlostavljao svoju polusestru Tony Ann Filiti, tvrdi njen sin Edd, dok Stalloneova majka objašnjava da se Tony Ann drogirala i ucjenjivala slavnog glumca.

Prema pisanju New York Posta, glumac je krajem 1980-ih, kada je bio na vrhuncu karijere, dao dva miliona dolara i mjesečno uplaćivao 16.500 dolara svojoj polusestri Tony Ann, koja mu je prijetila da će mu uništiti karijeru.
Tony Ann je umrla prošle godine u 48. godini od raka pluća, a priču o zlostavljanju u javnosti je ispričao njen sin Edd.
Oglasila se i Stalloneova majka Jacky koja je kazala da se Tony Ann drogirala, da je bila ovisnik o lijekovima i da je dnevno pila 65 tableta oksikodona.
'Prijetila je Sylvesteru, ali je to bila samo ucjena. Bila je ljubomorna na njegovu slavu', objasnila je ona, navodeći da je njen sin u to vrijeme bio jako popularan, te su mu advokati savjetovali da joj da novac kako bi je ušutkao.
'Na žalost, poznate ličnosti, političari i vrhunski sportisti su često žrtve ucjene članova svojih porodica ili saradnika koji pokušavaju da od njih izvuku novac ', prokomentarisao je Stalloneov portparol za New York Post.