Poznata reperka na proslavi nezavisnosti Albanije

Pjevačica Rita Ora, čiji roditelji su Albanci s Kosova, a koja je napravila zavidnu muzičku karijeru u Engleskoj i štićenica je Jay Z-ija, planira da otpeva nekoliko pjesama na Kosovu, i to na poziv predsjednice Atifete Jahjage.

Kako izvještavaju strani mediji, Rita će koncert održati uoči 100-godišnjicu nezavisnosti Albanije. 
“Pozvala me je predsjednica Kosova da se 28. novembra vratim i proslavim 100 godina nezavisnosti, pa ću im možda pokloniti nekoliko akustičnih pjesama kao iznenađenje”, izjavila je Rita Ora tim povodom za britanski časopis “Bang”. 
Ona je sa roditeljima napustila Kosovo kada je imala godinu dana i raduje se što će se vratiti prvi put otkako je postala poznata. 
“Dolazila sam stalno ljeti, ali sada me nije bilo tri godine. Na Kosovu najviše volim ljude, oni vole život i uživaju u njemu, a i jako me podržavaju što veoma cjenim”, zaključila je. 
Jedna od stvari kojima se kod kuće najviše raduje je tradicionalna pita od spanaća. 
“Ja nisam dobra kuvarica, ali moja mama pravi najbolju pitu od spanaća. Ponekada je pravim zajedno sa njom i to mi je omiljeno jelo. Ne zvuči uzbudljivo, ali je zaista dobro. Potrebno je tri sata da se napravi, uz testo i nadjeve”, kaže Rita.