SJAJNE OCJENE

Film "Monkey Man" je vani i već ima 87 posto poztivnih ocjena na Rotten Tomatoesu što znači da je kritika je oduševljena.

"Monkey Man", redateljski debi Oscarom nominiranog Deva Patela, kojeg mnogi uspoređuju s "Johnom Wickom", dugo se iščekivao.

Film, koji nazivaju ludim i brutalnim, dobio je nevjerojatan odaziv na Rotten Tomatoesu.

DiscussingFilm je dao filmu ocjenu 4.5/5 zvjezdica, rekavši: "Monkey Man je vrsta filma koji svaki teži akcijski filmaš ima u glavi, namijenjen za beskrajno ponovno gledanje s novim detaljima koji se otkrivaju pri svakom gledanju. To je gotovo savršeno djelo koje najavljuje scenarista-režisera Deva Patela kao nevjerovatnu silu koja treba računati iza kamere."

"Upravo sam izašao iz #MonkeyMan i j *****!!!! Dev Patel, koji si ti čovjek! Koji si glumac! Koji si redatelj! Ovo je tvoj režiserski debi?!?! Što!!?! Huh?!?! I ovo je samo trebalo ići direktno na Netflix? Apsolutno ne!", napisao je jedan tviteraš.

"Hvala što si spasio ovo Jordan i napravio da ide direktno u kino", dodaju.

Inače, "Monkey Man" je izvorno trebao biti pušten direktno na Netflix prije nego što je Jordan Peele intervenirao, uvjerivši Universal Pictures da otkupi film od Netflixa.

Scenarij za film napisali su Dev Patel, Paul Angunawela i John Collee, a producirao ga je Jordan Peele.

Radnja filma inspirirana je legendom o hinduističkom bogu snage i hrabrosti Hanumanu. Patel u filmu glumi mladića poznatog kao Kid (Klinac), koji se svaku večer, noseći masku gorile, brutalno i krvavo bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak. Nakon mnogo godina potisnutog bijesa, Kid otkriva način da se infiltrira u zloglasnu gradsku elitu.

Tamo započinje osvetničku kampanju protiv ljudi koji su mu ubili majku i uništili život.