DANAS ŽIVI U DUBAIJU

Glumica Lindsay Lohan nedavno je otkrila pravi razlog zašto se povukla iz Hollywooda.

Naime, glumicu koju javnost najviše pamti po ulogama u filmovima namijenjenim djeci i mladima, ali i po problematičnom ponašanju, prije nekoliko godina odlučila se vratiti snimanju filmova.

"Osjećam se kao da su neke od mojih radova zasjenili paparazzi i sve te stvari kad sam bila mlađa, to je pomalo neugodno. Voljela bih da se taj dio nije dogodio. Osjećam se kao da je to na neki način zaživjelo vlastitim životom. Zato sam željela nestati. Mislila sam: 'Ako ovdje nema priče, neće se usredotočiti samo na moj život'", navela je.

Osim glume, na vrhuncu slave bavila se i muzikom te bila dio raznih projekata, ali istovremeno se borila s ličnim i pravnim problemima. Prvu ulogu ostvarila je sa samo tri godine pa mnoge ni ne čudi što se 2012. godine odlučila za odlazak iz Hollywooda. Tada je imala 26 godina, a poznato je da je živjela u Londonu.

Pauzu od glume ranije je opisala kao najbolju stvar koju je učinila za sebe. Trenutno živi u Dubaiju, gdje vodi luksuzan način života zajedno sa svojim suprugom Baderom Shammasom i njihovim sinom Luaijem, koji je rođen u julu prošle godine.

Ona je objasnila da je Hollywood danas puno drugačiji, jer društveni mediji omogućuju slavnim osobama da imaju kontrolu nad vlastitom pričom i direktno odgovore na medijske naslove. Istaknula je da se ne plaši vratiti u Hollywood, unatoč negativnim iskustvima koje je doživjela.