Nakon što je trend "žena mafijaša" osvojio modnu scenu širom svijeta, Jennifer Lopez prošetala se u izdanju kojim je pokazala "kako se to zapravo radi".

Poznate ličnosti poput Khloé Kardashian i Emily Ratajkowski, pa i regionalne zvijezde poput Severine ili influenserice Dunje Jovanić posljednjih dana iz ormara izvlače svoje najbolje krzno, zlatni nakit i dodatke s logotipom kako bi rekreairali estetiku "žene mafijaša" koja je zaludjela društvene mreže.

Ipak djeluje da ih je uprkos trudu Jennifer Lopez nadmašila tokom šetnje u New Yorku u prilično ležernom izdanju, a koje savršeno rekreira spomenutu estetiku.


Foto: Backgrid

Popularna JLo snimljena je u majici s prinotom i bijelim pantalonama Les Tien, koje je utrpala u debele čizme za snijeg.

Izgled je upotpunila bijelom bejzbol kapom, a "mob wife" stil zaokružila je velikim zlatnim naušnicama i bijelom bundom.

Nosila je i dvije torbe - malu "crossbody" sa prednjim zatvaračem i ukrasnim kopčama te Gucci komad sa prepoznatljivim printom brenda i dvostrukim G logotipom.

Za spomenuti trend zaslužna je klasična američka dramska serija "Obitelj Soprano". Ova serija, koju mnogi smatraju najboljom TV serijom svih vremena, postala je viralna na TikToku.

Značajne žene koje nadahnjuju estetiku uključuju Carmelu Soprano iz spomenute serije i članice glumačke ekipe reality TV showa "Mob Wives" kao što su Drita D'Avanzo i Karen Gravano.

Osim mode, mob wife trend došao je i u svijet ljepote te je sušta suprotnost clean beauty trendu koji je dominirao prošle godine, a u kojem su vladale jednostavnost i umjerenost.