PREMIJERA U LONDONU

Nakon što je bila u centru pažnje na premijeri filma "Barbie" u Los Angelesu gdje se pojavila u potpuno prozirnoj haljini, britanska pjevačica Dua Lipa još jednom upečatljivom odjevnom kombinacijom obilježila je londonsku premijeru filma.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je sarađivala s Versaceom na njenoj vlastitoj kolekciji, Dua je na roze tepihu u Londonu nosila upravo komad italijanske modne kuće iz spomenute kolekcije.

Lipa se pojavila u upečatljivoj midi haljini sa zlatnim naramenicama u obliku lanaca, raznobojnim cvjetnim dizajnom te dubokim dekolteom Lipa se pobrinula da sve oči budu uperene u nju.

Kombinaciju je začinila upečatljivim komadima nakita - ogrlicu sa zlatnim novčićima i leptirićima s potpisom Versacea, usklađenu narukvicu, prstenje u obliku leptira, a na nogama je imala plave štikle sa remenima.

Nokti dobitnice Grammyja odali su počast Barbie, a njena manikirka je pojasnila koju simboliku nose.

"Naš cilj je bio da u njen izgled unesemo vrhunski pop roze Barbie", napisala je Kim Truong u objavi na Instagramu.

Dua Lipa se u filmu pojavljuje kao sirena Barbie, a upravo su joj zbog izdanja s premijere u Londonu pisali da izgleda kao sirena.

Dua je također imala priliku da napravi muziku za film. Njena pjesma, "Dance The Night", glavni je singl na soundtracku i službeno je objavljena 25. maja.