U petak navečer u Moskvi je održana premijera filma "Ljudi u crnom 3" na kojoj je prisustvovao i sam Will Smith.

Međutim, samo nekoliko trenutaka prije premijere dogodio se jedan neobičan incident. Ukrajinski TV novinar koji je došao izvještavati s crvenom tepiha izveo je svoj "kamikaza potez" u kojem je poljubio Willa Smitha u usta. Naime, taj novinar u Ukrajini je poznat po tome što na zvijezdama koje intervjuira izvodi "napad poljupcem" kad se najmanje nadaju.

No ni taj novinar nije prošao najbolje ovog puta, Will ga je automatski ošamario lijevom rukom te dodao: "Čovječe, koji je tvoj problem?! Izvinjavam se, ali poljubio me u usta. Šaljivac je sretan što ga nisam lupio šakom". Jedna od asistentica novinara odmah se počela izvinjavati zbog incidenta, a Will je rekao kako je sve u redu te se samo nekoliko trenutaka kasnije šalio s ostalim novinarima i snimateljima okupljenim na crvenom tepihu.

Ovaj incident dogodio se samo dan nakon što je Smith javno podržao predsjednika Obamu u njegovoj kampanji za legalizaciju gay brakova u cijelom SAD-u, prenosi Index. "Ako neko može pronaći osobu koju će voljeti i koja će njih voljeti te pomoći im da idu kroz život u dobru i zlu, podržavam to u bilo kojoj formi to bilo, heteroseksualnoj ili biseksualnoj", izjavio je tada.