Pjevač Ricky Martin izjavio je da mu je život neuporedivo lakši od kad je priznao da je gej.
Pjevač koji se "dugo krio u ormaru" izjavio je da je osjetio nevjerovatno olakšanje kada je svijetu priznao da voli muškarce, i da mu je život od tada neuporedivo lakši.

Ricky je nedavno izrazio želju da se sa svojim partnerom vjenča u rodnom Portoriku, "onako kako tradicija nalaže".

Pjevač je izjavio za britanski "Guardian" da još nema konkretne planove o vjenčanju sa partnerom sa kojim je već četiri godine i sa kojim ima usvojene blizance koje im je rodila surogat majka.

"Smiješno je jer Carlos i ja nikada o tome nismo razgovarali, a sad mi se to pitanje stalno postavlja u intervjuima", naveo je pjevač i dodao da "još" ne planira brak ali će to svakako učiniti "kad za to dođe vrijeme".

"Volio bih da mi se pruži prilika da se vjenčam u svojoj zemlji, ali nažalost ta mogućnost još ne postoji za nas... Ipak u svijetu se polako širi ideja istopolnih brakova, i nadam se da ćemo to doživjeti, da će moja djeca to doživjeti".

Pjevač koji se proslavio hitom "Living La Vida Loca" i prodao 60 miliona albuma, dugo je krio da je homoseksualac, a to objasnio time što je bio seks simbol za mnoge žene koje nije želio "da razočara".