Tajlandska policija je izvijestila kako je 72-godišnji glumac David Carradine preminuo ili uslijed gušenja ili uslijed srčanog udara tijekom orgazma kojeg je doživio tijekom "erotske igrice".

Tijelo poznatog glumca Davida Carradinea nađeno je u četvrtak u hotelskoj sobi u Bangkoku, a mediji prenose da je glumac nađen obješen u ormaru, te da na sebi nije imao odjeću.

Stravični prizor u sobi je zatekla spremačica koja je odmah pozvala osiguranje, no glumac je već bio mrtav.

Nakon prvih pretpostavki da se radi o samoubistvu, u petak je objavljeno da nije isključeno da je neko ubio Carradinea, posebno nakon što je njegov menadžer izjavio da David Carradine nije bio nimalo suicidalan.

'Koliko svi poznajemo Davida, on to nikad ne bi učinio. Jako je cijenio život i sve što mu on pruža. Ova tragedija se desila pod nerazjašnjenim okolnostima, a njegova porodica i prijatelji čekaju rezultate istrage da vide šta se stvarno desilo u toj hotelskoj sobi', izjavila je Tiffany Smith, bliska saradnica preminulog Carradinea.

Carradine je u Tajlandu boravio na snimanju filma 'Stretch' kojem se , po riječima kolega, neizmjerno radovao.

David Carradine tokom karijere se pojavio u više od sto filmova, a povratak na scenu obilježio je njegov nastup u kultnom filmu Quentina Tarantina 'Kill Bill'.