Ujedinjeno Kraljevstvo

Uprkos tome što je strastveni fotograf divljih životinja, penzionisani poštar Rodney Holbrook nikada nije očekivao da će snimiti scenu u stilu Ratatouillea (animirani film u kojem je miš glavna uloga) koja se odvija u njegovoj vlastitoj šupi.

Nakon što je učestalo otkrivao da su stvari koje je ostavio prethodne noći bile misteriozno pospremljene, postavio je kameru na svoj radni sto, piše BBC, prenosieći priču Animal news agencyja.

Snimio je miša kako skuplja klinove za odjeću, čepove, matice i vijke.

Holbrook, 75-godišnjak iz Builth Wellsa u Ujedinjenom Kraljevstvu, rekao je da je ritual pospremanja trajao dva mjeseca.

- Prvo sam primijetio da je neka hrana koju sam ostavljao za ptice završila u nekim starim cipelama koje sam čuvao u šupi - rekao je.

- U 99 od sto puta miš će pospremati tokom noći - dodao je.

Istakao je da je zaista nevjerovatno da miš, ili više njih, sve vrate u kutiju, te da misli da je moguće da zapravo uživaju u tome.

- Sada se ne trudim da sređujem, ostavljam stvari van kutije i do jutra ih vrate na svoje mjesto. Mislim da bi pospremio moju ženu da je ostavim unutra - kazao je šaljivo.

Čini se da nijedan predmet ne smeta ni mišu, jer je čak uhvaćen kako nosi vezice za kablove na loncu.

- Bio je to zaista mali eksperiment, dodao sam različite stvari na sto da vidim da li mogu da ga podignu - rekao je Holbrook.

Nije prvi put da naiđe na organizovanog glodara.

Dok je 2019. živio u Bristolu, njegov prijatelj je tražio pomoć da popravi noćnu kameru kada je drugi miš održavao njihovu šupu u redu.

"Taj je jedan video postao viralan i stigao do ljudi širom svijeta", rekao je on,

"Tako da ne mogu vjerovati da nam se ovdje u Builth Wellsu dogodila ista stvar godinama kasnije."

BBC/Faktor