Savjeti

Stručnjaci iz britanske kompanije "And So To Bed" koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta, tvrde da pravilo pospremanja kreveta ujutru ipak nije tako dobra ideja, a za razlog navode higijenu.

Godinama su životni treneri i influenseri govorili o transformacijskim prednostima pospremanja kreveta svakog jutra i kako to može učiniti da se osjećate produktivno, staloženo i organizovano.

Međutim, stručnjaci za madrace u britanskoj kompaniji se ne slažu. Kažu da bi najzdravija stvar zapravo mogla biti ne namjestiti krevet nakon buđenja, a sve se svodi na higijenu.

Prema "The Sleep Councilu", prosječna odrasla osoba gubi 285 ml tekućine svake noći. To znači da kad pospremate krevet svako jutro, zarobljavate svu tu vlagu i tokom dana.

U stvari, preporučuje se da nakon dobrog sna, posebno kada je temperatura viša ljeti, skinete posteljinu kako biste madracu dali priliku da diše i da vlaga ispari, piše Srpskainfo.

To je zato što se vlaga može zarobiti između madraca i posteljine što može uzrokovati promjenu boje i potencijalno neugodne mirise. To će takođe osigurati da vaš madrac duže traje.