Uhapšen na Krfu

Strast prema ovogodišnjim fudbalskim šampionima iz Napulja odala je skrovište dugogodišnjeg bjegunca iz Italije, koji je uhvaćen dok se vozio skuterom na grčkom ostrvu, saopćila je u subotu italijanska policija, javlja Anadolu.

Policija sa sjedištem u Napulju saopćila je da je muškarac, koji se nalazi na italijanskoj listi 100 najopasnijih bjegunaca, uočen na fotografiji navijača u restoranu na Krfu, koji su slavili nakon što je fudbalska ekipa Napolija osvojila titulu prvaka Italije.

Policija je potom krenula na Krf da prati bjegunca, kojeg su identifikovali kao 60-godišnjeg Vincenza La Porta, a koji je u bijegu 11 godina.

La Porta je umiješan u krivična djela poput zločinačkog udruživanja, utaje poreza i prevaru, saopćila je policija.

On se sada nalazi u grčkom zatvoru i čeka izručenje Italiji, gdje treba da služi zatvorsku kaznu od 14 godina i četiri mjeseca.

Policija je rekla da je pratila aktivnosti La Porte na mreži, uključujući finansijska kretanja i čekala da on napravi pogrešan potez koji bi ga odao.

- Izdala ga je njegova strast prema fudbalu i timu Napolija - saopćeno je iz policije.

Istražitelji su ga uočili na fotografiji slavljenika iz restorana, gdje je u rukama držao šal u nebeskoplavim bojama ekipe iz svog rodnog grada.

Anadolu Agency