UOČI SP-A

Navijači pristigli u Katar na Svjetsko prvenstvo koje počinje za dva dana užasnuti su cijenama hrane i pića tamo. Poznato je da je Katar skup, ali očito su SP tamo shvatli kao idealnu priliku za dodatnu zaradu. Footy Food, stranica na Facebooku, objavila je slike izgleda, veličine porcija i cijena hrane u fan zonama u Dohi.

Tamo se naime (kao i u hotelima u kojima će biti smješteni navijači) može prodavati i konzumirati alkohol. Unošenje i ispijanje tih pića neće biti dozvoljeno na stadionima. Međutim, čaša navijačkog piva u Kataru, koje mogu kupiti samo osobe starije od 21 godine uz predočenje dokumenta sa svjedočanstvom o dobi, košta oko 14 eura.

Najviše reakcija izazvao je omiljeni kombo od burgerića, nazvanog tako jer dosta je mali i male pive. Cijena mu je oko 28 eura. Kao što vidite na fotografiji, osim što je mali, burger je i oskudno opremljen te je očito suspektne kvalitete.

Međutim, sve to ne priječi organizatore da tako deru navijače cijenama. Očito je to i po cijeni grčke salate. Tačnije, salatice. Ova sićušna porcija povrća sa samo jednom vidljivom kockicom sira košta oko 10 eura.

Autor: Index.hr