PRAKTIČNI SAVJETI

Auto u kom se ne osjeća dim od cigareta, ostaci hrane ili prethodne fleke svakako da je prijatniji za vožnju. Neprijatni mirisi mogu izazvati osećaj mučnine i svakako da onaj ko se vozi sa vama u automobilu neće poželeti ponovo da uđe u isti.

Zbog toga bi trebalo primjeniti savjete pomoću kojih ćete neprijatne mirise svesti na minimum ili ih potpuno ukloniti.

Bakterije su česti uzročnici neprijatnih mirisa. Razmnožavaju se na ostacima hrane, a možete ih čak uneti na cipelama u automobil.

Za ukljanjanje bakterija možete koristiti asepsol, hidrigen ili sirće.

Pored bakterija, dim od cigareta je jedan od najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila.

Ovog mirisa se možete riješiti tako što ćete potopiti komadić peškira u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u autu, a možete i veću činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sjedištu oko pola sata.

Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta. Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Još jedan izazivač neprijatnih mirisa je buđ. Srećom, možete sami napraviti sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Od sastojka će vam biti potrebno: šolja destilovane vode, šolja votke ili rakije, 10 kapi eteričnog ulja čajevca, 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 10 kapi eteričnog ulja lavande.

Sve sastojke pomešajte u bočicu s raspršivačem. Potom poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila, i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

(Magazin Novosti)