Trik

U moru beskorisnih trikova koje svakodnevno viđamo na društvenim mrežama, ponekad se pojave i oni vrijedni pažnje. Jedan od njih je trik kako riješiti problem kada vam se zaglavi poklopac rezervoara goriva.

Umjesto otvaranja "na silu" raznim predmetima, jednostavno rješenje nalazi se u gepeku. Iako to rješenje nema svaki automobil, velika je vjerovatnoća da upravo vaš limeni ljubimac ima tu opciju.

Naime, u gepeku, na strani gdje se nalazi rezervoar goriva, smještena je polugica ili "sajla" pomoću koje možete "ručno" otvoriti poklopac rezervoara.

Druga alternativa je da tankim predmetom kroz otvor poklopca pokušate ručno pomaknuti polugicu i na taj način "osloboditi poklopac".

Ako vam se poklopac rezervoara goriva teško otkriva , rješenje potražite u gepeku ili pokušajte ručno pomaknuti polugicu. U svakom slučaju, napravite to i provjerite kada vam je prilika, a ne kada vas situacija natjera na traženje rješenja, javlja Jutarnji.hr.

 
@dongcheshijie Have you ever encountered a situation where the fuel tank cap cannot be opened?#driving #tips #howto #manual #skills #car ♬ 原聲 - 懂车师姐