Nevjerovatna priča

Kinez Guo Gangtang je ponovo sa svojim sinom koji je otet prije 24 godine. On je prešao više od 500.000 kilometara na motociklu kako bi ga ponovo vidio.

Gangtangov sin je otet prije 24 godine ispred porodičnog doma u provinciji Shandong, a otelo ga je dvoje krijumčara ljudima. Otmica njegovog sina je bila povod za film iz 2015. godine, u kojem je glumio glumac Andy Lau, prenosi BBC.

Otmice djece su veliki problem u Kini, gdje godišnje bude oteto više hiljada mališana.

Kinesko ministarstvo za javnu sigurnost je saopćilo da je policija pronašla Gangtangovog sina pomoću DNK analize. Dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije također pronađeni i uhapšeni, a u vrijeme otmice su bili par. Njihova namjera je bila da dječaka prodaju.

Uočili su ga kako se sam igra ispred porodičnog doma, gdje ga je ženska osoba uhvatila i odvela na autobusku stanicu. Tu je čekao njen tadašnji partner.

Otmica se dogodila 1997. godine, a dječakov otac ga je tražio vozeći motocikl. Lijepio je plakate te je potrošio svu ušteđevinu u pokušaju da pronađe sina. Spavao je ispod mostova i tražio milostinju kada je ostao bez novca.

Kasnije je postao istaknuti član kineske organizacije za traženje nestale djece te je dosad riješio sedam slučajeva.