Teravih-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvodio je reis-ul-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazovic. Zbog prisustva mnoštva vjernika, veliki broj njih je namaz klanjao u haremu Begove džamije...

Muslimani u Bosni i Hercegovini, kao i u ostalim balkanskim zemljama sinoć su klanjali prvi teravih-namaz, te su na taj način obilježili početak mubarek mjeseca ramazana, javlja Anadolu Agency (AA).
 
Veliki broj vjernika prisustvovao je prvom ovogodišnjem teravih-namazu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Teravih-namaz predvodio je reis-ul-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović. Zbog prisustva mnoštva vjernika, veliki broj njih je namaz klanjao u haremu Begove džamije.
 
U glavnom gradu Srbije muslimani su također obilježili početak svetog mjeseca ramazana klanjanem teravih-namaza u Bajarakli džamiji. Teravih-namaz je klanjan i na jugu zemlje u Preševu, gdje je naseljeno albansko stanovništvo. U Sandžaku, gdje živi bosnjačka populacija, teravija je klanjana u 300 džamija i mesdžida.
 
U kosovskim gradovima Priština, Prizren i Gilan teravih-namaz je klanjan također uz veliko prisustvo vjernika, posebno u džamiji Fatih Sultan Mehmed u Prištini.
 
U glavnom gradu Makedonije i ostalim dijelovima zemlje, teravih-namaz je klanjan u ukupno hiljadu džamija i mesdžida, dok je velika posjeta vjernika bila posebno u džamiji Mustafa-paša u Skoplju.
 
Prvi teravih-namaz u Hrvatskoj, veliki broj vjernika klanjao je u zagrebačkoj džamiji.