Naoružan je i u bijegu

Njemačka policija je na nogama, nakon što je 40-godišnji Hrvat Dražen Dakić počinio trostruko ubistvo u četvrtak oko 21.30 sati u kući u Villingendorfu, gradiću u Baden-Württembergu blizu Freiburga.

Dakić je, kako piše Bild, ubio šestogodišnjeg dječaka, 29-godišnju ženu i 34-godišnjeg muškarca. Ubijeni dječak navodno je Dakićev sin.

U potjeri za njim je pedesetak policajaca, a vjeruje se da je naoružan. Krvoproliće je, kako piše Bild, preživjela žena, za koju se pretpostavlja da je dječakova majka. Ona je, prema prvim informacijama, uspjela pobjeći iz kuće kada je Dakić zapucao.

Policija iz Tuttlingena objavila je da su na mjestu zločina zatečena mrtva tijela dječaka i muškarca, dok je ustrijeljena žena još bila živa, ali je preminula na putu do bolnice. Dakić je s mjesta zločina pobjegao u zelenom Seatu Ibizi.

Prema fotografiji i opisu koji je dala policija, osumnjičeni za trostruko ubistvo visok je oko 177 centimetara, ima tamnu kratku kosu, smeđe oči i tanke usne. Posljednji puta viđen je u dužoj crnoj jakni.

U potrazi za njim je pedesetak policajaca i jedna posada helikoptera, a nadziru se i okolne ceste i autocesta 81.