Policija vjeruje da je djelovao sam

12:50 (DOPUNJENO) Kako prenosi portal "GazetaExpress" njemački mediji su preneli da je osoba koja je izvršila napad na željezničkoj stanici u Njemačkoj je Kosovar Fatmir H. Njemačka policija vjeruje da je počinioc djelovao sam i da je istražiteljima rekao da se nadao da će ga policija ubiti nakon napada.

Prema informacijama njemačkog lista "Del Spiegel", osumnjičeni Fatmir H. je izjavio istražnim organima da je sam djelovao .



"On je bio smješten u jednoj psihijatrijskoj bolnici, nakon što je procjenjeno da može izvršiti samoubistvo", prenosi "Rheinische Post".


Policija Njemačke: Napadač sa sjekirom je s Kosova, mentalno bolestan (FOTO/VIDEO)


11:06 Policija je u Duesseldorfu uhapsila muškarca (36) nakon napada sjekirom na železničkoj stanici u kom je devet ljudi povređeno, od kojih je troje s teškim povredama.

Osumnjičeni tridesetšestogodišnjak, je prema posljednjem saopštenju duesseldorfske policije, s Kosova, nastanjen u njemačkom gradu Vupertalu udaljenom 28 kilometara od Duesseldorfa, prenosi portal "Indeksonline".

Policija navodi i da osumnjičeni za napad sjekirom ima "očigledne psihičke probleme".

Iz policije je ranije saopšteno da je osumnjičeni muškarac porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Napad sjekirom dogodio se u četvrtak oko 21 h, a policija je najprije saopštila da je povređeno pet osoba, da bi kasnije obavjestila da je broj povređenih porastao na sedam, od kojih je troje teško povređeno, a potom da je povređeno devet osoba. Stanje povređenih je stabilno.

Policija je pronašla sjekiru kojom je izveden napad, ali u početku nije bilo jasno da li je napadač djelovao sam ili je imao saučesnike. Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se vidjela još jedna osoba kako bježi sa mjesta zločina.



Nakon preliminarne istrage, policija je potvdila da je vjerovatno da je ranjavanje sjekirom djelo jednog čovjeka.

Portparol policije je ranije rekao da je osumnjičeni za napad takođe povređen i da se nalazi u bolnici.

Kako je navedeno iz policije, osumnjičeni je pobjegao iz policijske stanice i skočio sa mosta nedaleko od željezničke stanice, pri čemu je povređen.

Motivi napada za sada nisu poznati.

"Nećemo koristiti riječi 'divljanje' ili 'terororizam'", rekao je portparol policije, prenio je Reuters, dodajući da nije bilo ozbiljnih prijetnji od novih napada.

Policija u Duesseldorfu je sazvala vanrednu koferenciju za novinare zakazanu za 13:00 časova kako bi dala podrobnije informacije o napadu.

Jutros se pojavio video kojeg možete pogledati ovdje (UZNEMIRUJUĆE), na kojem se vide ranjeni na željezničkoj stanici koji su u lokvi krvi: