Žrtvu držali vezanu u podrumu

Dvadesetosmogodišnji Albanac sa Kosova i njegov dvadesetčetvorogodišnji rođak našli su se pred sudom u Švicarskoj zbog pljačke muškarca iz kantona St. Gallen, tokom 2015. godine. Žrtvu su, takođe, držali vezanu u podrumu jedne kuće i pretili joj, izvjestili su švicarski mediji.

Međutim, jedan od počinilaca nije trebalo ni da se nalazi u Švicarskoj, jer je 2008. deportovan, zbog prijetnji radniku imigracione kancelarije, kada je i dobio zabranu ulaska u ovu zemlju na devet godina.

Muškarca iz St. Gallena, počinioci su, navodi portal "suedostschweiz.ch", namamili u kuću roditelja starijeg od njih, u Glarusu, uz izgovor da će mu prodati marihuanu, prenosi portal "Kossev.info".

Međutim, tokom ulaska u podrum, muškarca su udarili u leđa, on je pao niz stepenice, nakon čega su ga vezali za stolicu, vezavši mu i ruke i noge.

Da bi ga dodatno uplašili, pretili su mu udarcem oruđem nalik na sekiru i čekić, a potom su od njega uzeli 150 franaka, sat vrijedan 240 franaka i kreditne kartice, primoravši ga da im kaže njihov pin kod.

Nakon sat vremena, pustili su ga iz podruma, a četiri dana kasnije počinioci su uhapšeni.

Kao motiv za počinjeno djelo, dvadesetosmogodišnji Albanac navodi osvetu, jer mu je muškarac iz St. Gallena navodno nanio štetu, dok će sud tek utvrditi kakvu, navodi portal "suedostschweiz.ch".

Tužalaštvo za starijeg Albanca traži mjeru zatvora od 36 mjeseca, i 14-mjesečni uslovnu kaznu zatvora za dvadeseetčetvorogodišnjaka.

Švicarski mediji izneli su i detalje o tome kako je dvadesetosmogodišni Albanac sa Kosova pretio službeniku imigracione službe, te šta je naveo u pismu koje je poslao iz pritvora:

"Kao što si ti, sine pseta, moj život bacio u đubre, tako ću i ja tvoj život da bacim u rijeku! Raskomadaću te na 99 dijelova, ti pseto, ti veliki nacisto, neprijatelj doseljenika - to si ti! Čekaj samo, pseto jedno, jak si u pisanju, ja sam jak sa oružjem! Ku*** sine..." - stoji u pretećem pismu, a internet portal "suedostschweiz.ch", prenosi i da je mladić, koji je 2008. deportovan, u svojoj ćeliji napravio drveno ubodno oružje sa drškom.