Snimljene početkom devedesetih?

Voditelj američke Fox News televizije Bill O'Reilly objavio je fotografije predsjednika SAD Baracka Obame, koji je u narodnoj nošnji prisustvovao muslimanskom vjenčanju svog polubrata.

Vjeruje se da su fotografije snimljene početkom devedesetih godina, negdje u Marylandu. O'Reilly je iskoristio ove fotografije da napadne Obamu i njegovu administraciju u svojoj emisiji na Foxu.

– Ove fotografije dokazuju da je Obama i dalje duboko povezan sa islamom. Ovo bi možda moglo da bude jedno od objašnjenja zbog čega je omanuo u borbi protiv Islamske države. On konstantno ne uspjeva da prepozna prave terorističke prijetnje, dozvolio je ISIL-u da postane šerif na Bliskom istoku, i još odbija da prizna svoju grešku – ispaljivao je otrovne strelice O'Reilly.



Voditelj je dodao da je Obamina administracija odgovorna za smrt stotina hiljada ljudi na Bliskom istoku, i istakao da zbog “svojih muslimanskih korjena konstantno odbija da upotrebi frazu ‘islamski terorizam’, već ubice ISIL-a naziva samo teroristima”.

Odlazeći američki predsjednik nije komentarisao optužbe voditelja Fox News-a.