ENGLEZI OTKRILI

Britanski tabloid "Sun" je objavio članak o kamermanu Kurtu Sonnenfeldu, kome je dat poseban pristup Kulama bliznakinjama poslije rušenja. On tvrdi da posjeduje snimak koji nepobitno dokazuje da je administracija George W. Busha odgovorna za teroristički napad 11. septembra 2001. godine.

Kako prenosi britanski tabloid "Sun" Kurt Sonnenfeld je tih dana radio pri američkom ministarstvu za unutrašnju bezbjednost. Dobio je neograničeni pristup srušenim zgradama i rečeno mu je da snimi sve što vidi.

Međutim, nikada nije predao snimke jer tvrdi da su neoboriv šokantni dokaz da je vlada SAD-a unaprijed znala da će se dogoditi teroristički napad.

Kako navodi Sonnenfeld, ispod Svjetskog trgovinskog centra naišao je na prazan sef koji je ispražnjen prije udara aviona, što ukazuje na to da se znalo za napad.

Poslije toga, Sonnenfeldov život je počeo da se raspada. Uhapšen je zbog ubistva svoje žene koja je pronađena sa metkom u glavi. Iako je optužnica kasnije povučena, on je napustio zemlju i pobjegao u Argentinu zbog straha da će ga uhapsiti ili ućutkati.

 "U jedno sam siguran. Obavještajne službe su znale šta će se dogoditi i u najmanju ruku su dozvolile da se to dogodi", rekao je Sonnenfeld u jednom dokumentarcu snimljenom u Argentini. "Ne samo što su znali, već su i učestvovali u tome", dodao je.

Po njegovim riječima, najsumnjivija stvar je rušenje zgrade 7 Svjetskog trgovinskog centra, koja nije pretrpjela nikakvo oštećenje u napadu.

"Ovu zgradu nije udario avion, ali uprkos tome, ta 47-spratovna zgrada se srušila za samo 6,5 sekundi u savršenoj imploziji".

Sonnenfeld i sada živi u Argentini, gdje se u međuvremenu oženio i dobio dvije ćerke.  Administracija SAD je već nekoliko puta bezuspješno pokušala da od argentinskih vlasti izdejstvuje njegovo izručenje.

Slične tvrdnje su iznosili i drugi ljudi prije Sonnenfelda, ali su uvijek okarakterisane kao teorije zavjere. Takođe, mnogi su uvjereni da se Sonnenfeld bjekstvom u Južnu Ameriku izvukao za ubistvo žene. Prava istina se možda nikada neće saznati.