Najsretnija žena na svijetu

Na internetu se pojavila snimka iz kafića koji je prošloga petka uz koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu bio na meti islamskih terorista.

Na snimci se vidi trenutak početka terorističkog napada koji je, sumnja se, izveo odbjegli Salah Abdeslam (26).
Gosti lokala u početku mirno sjede u čemu ih iznenada prekida rafalna paljba, a gosti lokala počinju bježati.
Prvi dio snimka prikazuje običan dan u piceriji, da bi zatim bio zasut kišom metaka, uslijed čega su ljudi popadali na pod. Na snimku se meci vide kao bleskovi. Dejli mejl je priču o ženi objavio uz naslov: "Najsrećnija žena na svijetu"
U jednom trenutku u piceriju utrčava žena koja je očigledno ranjena u ruku. Ona se sakriva iza bara, gde joj pomoć pružaju zaposleni.
Jedan čovjek zatim proleće kroz vrata iza nje, i baca se na zemlju štiteći glavu rukama. Nakon toga, on trči stepenicama na gore.
Tada se na vratima pojavljuje napadač s puškom u rukama.
S druge strane vrata, izvan vidnog polja teroriste, jedan od mušterija čučao je skriven uza zid.
Terorista zatim usmjerava cijev puške ka glavi žene sakrivene ispod stola i povlači obarač, ali ništa se ne dešava. On nekoliko puta pokušava da puca bez uspjeha.
Tek tada se napadač okreće, očigledno reagujući na nešto što se dešava napolju, i utrčava u automobil koji ga je čekao ispred restorana.
Cio napad je trajao manje od minuta, tokom kojih je ispaljeno najmanje 30 metaka. Niko tokom napada nije ubijen.
Pretpostavlja se da je lokal napadnut usred serije brutalnih terorističkih napada u Parizu. Na snimku se navodno vide Abdeslam, njegov brat Ibrahim, koji se kasnije razneo na bulevaru Volter, kao i treći napadač, koji do pojave ovog snimka nije bio poznat javnosti.
Automobil kojim se napadač odvezao je crni "seat" iznajmljen na Abdeslamovo ime.
Francuska policija istovremeno radi na otkrivanju identiteta osoba ubijenih u jučerašnjoj velikoj antiterorističkoj operaciji koju su proveli u predgrađu Pariza Saint Denis-u, a cilj im je utvrditi je li među ubijenima organizator pariških napada, Abdelhamid Abaaoud.
Pariški tužioci kazali su kako Abdelhamid Abaaoud nije među osam uhapšenih u policijskoj akciji, te da tijela ubijenih još nisu identificirana.