Ruskinja Natalia Pasternak (55) bori se za život nakon što je napao medved, a potom i živu zakopao.

Prije nego što se predator pojavio, njen pas uporno je pokušavao da je upozori lajanjem jer je predosjetio da nadolazi opasnost.

Divlja životinja potom je napala Nataliu i njenog ljubimca, dok je prijatelj koji je bio sa njom uspio da pobjegne i pozove pomoć. Nakon stravičnog napada, medved je najvjerovatnije mislio da je nesrećna žena mrtva te je zakopao pokušavajući na taj način da sakrije svoj plen i po svemu sudeći sačuva za sljedeći obrok.

Srećom, spasilačka ekipa sa specijalcima za zaštitu divljih životinja brzo su stigle na mjesto napada, ali onda se medved ustremio i na njih.

Ipak, spasioci su uspjeli da ustrele životinju za koju se ispostavilo da je ženka stara četiri godine.

Nakon toga primjetili su krvavu ruku kako se promiče kroz lišće, a potom su raščistili gomilu i pronašli Nataliu živu i svijesnu, ali sa ozbiljnim povredama.

- Da li ste ubili medveda? - jedino je što je Natalija pitala.

Ona je pretrpela teške povrede glave i butine i nalazi se u stanju dubokog šoka.

Jedan od reportera koji je stigao na lice mjesta opisao je da su joj se po koži videli tragovi medveđih kandži. Ona je brzo prevezena u bolnicu, a doktori kažu da je u teškom stanju.

Nakon nemilog događaja, osvanule su i veoma dramatične i potresne fotografije koje prikazuju ženu kako leži oblivena krvlju sa vidljivim ranama i mrtvog medveda. Njeno dvoje odrasle djece trenutno se nalaze uz majku u bolnici.