Sestre nestale bez traga

Rođene sestre iz Beča, Turkinje Viktoria (16) i Violleta (17) u subotu uveče izašle su iz kuće da kupe cigarete i nestale bez traga! Sa sobom su ponijele pasoše, pa se sumnja da su se pridružile džihadistima.

Prema riječima Setanije D. (46), majke maloljetnih djevojaka, njih dvije su u subotu uveče, nešto prije jedanaest sati, rekle da idu do obližnjeg automata da kupe cigarete i od tada im se gubi svaki trag.

Majka dodaje da su djevojke u trenutku odlaska na sebi imale samo džempere, nisu čak ni jakne obukle, nisu ponijele ni ključeve od kuće, kao ni bilo šta od ličnih stvari. Međutim, kasnijom provjerom majka je ustanovila da u kući nema njihovih pasoša.

“Prije godinu dana mi je od raka preminuo suprug, a sada su mi nestale kćerke. Ne znam kako ću ovo sve izdržati. Samo se nadam da nisu otišle u ’sveti rat’“, izjavila je Setanija D., koja je isto veče policiji prijavila nestanak kćerki.

Nešto kasnije policija je uspjela da na teritoriji Beča locira signal njihovih mobilnih telefona, ali ne i da ih pronađe. U međuvremenu su njihovi telefoni ugašeni i više se ne mogu locirati.

“Želim samo jedno, da mi se jave i da kažu da su žive“, kaže za austrijski Kurir majka odbjeglih djevojčica.

Podsjetimo, mlade Bečlijke bosanskog porijekla Samra Kešinović (16) i Sabina Selimović (15) pobjegle su 10. aprila od kuće i priključile se terorističkoj organizaciji ISIL. Prema saznanjima austrijskih vlasti obe su udate za teroriste koji se bore na strani ISIL u Siriji.