Užasno

Djevojka je poručila SAD-u da bombardiraju bordel u kojem je zatočena. Zbog strahota koje su joj islamisti učinili, ubit će se, kaže, čak i ako ju oslobode.

Djevojka koja pripada Jazidima je poručila SAD-u da bombardira bordel u kojem su je ISIL-ovci zatočili i silovali čak 30 puta u nekoliko sati. Neimenovana djevojka navodno je zatočena na zapadu Iraka od početka avgusta.

Navodno je telefonom stupila u kontakt s Kurdima i rekla im da poruče SAD-u da bordel sravne sa zemljom.

Borcima je rekla da ju siluju toliko često da više ne može ići u toalet, a čak i da ju oslobode, ubila bi se jer ne može preboljeti strahote koje su joj islamisti činili.

Detalje o njenom slučaju medijima je rekao aktivist na protestu u Londonu kojim su htjeli upozoriti na stravu koju žene proživljavaju u ratu u Siriji i Iraku. Karam je kazao da se na žrtvin poziv javio njegov prijatelj.

"Ako znate gdje smo, molim vas bombardirajte nas. Nema života nakon ovoga. Ubit ću se svakako, neke su se ubile jutros. Silovali su me već 30 puta, a još nije ni vrijeme ručka. Ne mogu ići ni u toalet. Molim vas, bombardirajte nas", navodno mu je kroz suze kazala djevojka.

Prošle sedmice UN je kazao da su hiljade Jazida pobijene u avgustu u stravičnim scenama koje podsjećaju na Srebrenicu. Navodno je riječ o oko 5.000 ubijenih muškaraca i 5 do 7 hiljada zatočenih žena koje ili prodaju u ropstvo ili ih zlostavljaju, javlja Daily Mail.