Dirljiv susret nakon 19 godina

Amerikanac David Good pronašao je svoju majku u džungli Amazonije nakon što je video njenu fotografiju na izložbi.

Good je jedno od troje dece Jarime, pripadnice venecuelanskog plemena Janomami, i Keneta Gooda, profesora antropologije iz SAD. Goodov otac je upoznao pleme kao student, prije više od 30 godina, i vraćao se toliko često da su počeli da ga smatraju jednim od svojih. Tada su mu ponudili i ženu - Jarimu - i njih dvoje su se vjenčali. Kada se najzad vratio u SAD, Kenet je poveo i Jarimu, kojoj je promjena teško pala. Pošto nikada do tada nije došla u dodir s tehnikom, bila je sva zbunjena i uplašena, uvjerena da su automobili pobijesnjele životinje.
Godine 1991. sklopili su ugovor o snimanju filma o povratku cijele porodice u Venecuelu, uključujući i Davida, njegovu mlađu sestru Vanesu i mlađeg brata Daniela. Dok su bili tamo, Jarima je donijela bolnu odluku da se više nikada ne vrati u Ameriku. Godinama kasnije, David je posjetio Prirodnjački muzej, gdje je vidio ogromnu fotografiju svoje majke.
- Zaledio sam se. Kao da je sva krv istekla iz mene - ispričao je David.
Poslije burnog perioda adolescencije, mladić je najzad je bio spreman da čuje i majčinu verziju priče. Odlučio je da je potraži u Venecueli. Kada se pojavila iz džungle, David je odmah prepoznao njen lik i rekao joj: “Mama, stigao sam kući, dugo mi je trebalo, ali uspio sam.”
Oboje su zaplakali, a David je odlučio da tu i ostane. 
- Najsrećniji sam kada poslije napornog rada u bašti uživam u svojoj ljuljašci pored ognjišta - kaže on, i ističe da pleme ne poznaje probleme koje muče savremeno društvo.