Šokantna vijest za porodicu

Američki vojnik, 32-godišnja Heidi Ruh je izgubila život prije pet dana u kampu "Bondsteel" na Kosovu. Zvaničnici za medije kampa "Bondsteel" su javnost obavjestili da je ona umrla u incidentu koji nije imao veze sa oružanim sukobom. S druge strane, članovi njene porodice, govoreći za američke medije su izjavili da je ona ubijena iz vatrenog oružja, iako nisu poznate okolnosti kako se cio slučaj dogodio.

Scott Ruh, otac pokojne kaže da je ponosan na svoju kćer koja je službovala u medicinskom bataljonu i koja je iza sebe ostavila dvoje djece.

On kaže da kada ga je kćer obavjestila krajem prošle godine da odlazi na Kosovo, on nije bio previše zabrinut, kao kada je 2012. godine službovala u Afganistanu, jer Kosovo nije u ratu, piše portal "wbay.com".

Posljednji put kada je komunicirala sa svojim roditeljima bio je četvrtak. U razgovoru preko Skype-a ona je rekla da na Kosovu prolazi veoma dobro i da planira negdje putovati.

"Rekla je da planira petodnevni boravak u Parizu. Uvijek je imala želju posjetiti Pariz", rekao je njen otac.

Ali samo dan kasnije, u petak je dobio šokantnu vijest da je njegova kćerka ubijena. Iako Scott ne zna tačno kako je njegova kći umrla, on zna kako je ona živjela.

"Ona je uvijek bila nasmijana, nikada nije bila tužna. Voljela je svoju porodicu i svoju zemlju. Veoma sam ponosan na nju, želim još jednom ponoviti", rekao je njen otac očiju punih suza.
WBAY