HIT! Pogledajte!

Jedino znam da su mi prijeci seljaci i da su u 17. vijeku živjeli u guberniji Tver, kazao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne zna kakvi su mu korijeni, ali da zna da su njegovi prijeci u 17. vijeku živjeli u guberniji Tver i da su bili seljaci.

"Mislim da, kao i većina ljudi ovdje, ne znam odakle vučem korijene, a nije mi od koristi da se obraćam specijalistima u SAD, jer će mi u najboljem slučaju kazati da mi je osnivač porodične linije medvjed, a to je još i najbolja varijanta", kazao je Putin na sjednici Državnog savjeta o razvoju ruralnih područja, javlja RIA Novosti.


"Ali ono što zasigurno znam i iz arhivskih dokumenata jeste da su moji prijeci u prvoj polovini 17. vijeka živjeli na teritoriji današnje gubernije Tver, Tverske oblasti, da su radili na selu, bili su seljaci kao i većina, mislim, ovdje prisutnih", nastavio je predsjednik Rusije.

Takođe je naglasio vjerovatno zbog toga nije ravnodušan na to šta se dešava na selu.

"Ne samo zato; svi mi znamo da je u današnjem životu od izuzetnog značaja za cijelu zemlju blagostanje poljoprivredne proizvodnje kao ekonomske kategorije, ljudsko blagostanje koje proizilazi iz društvenih uslova življenja", kazao je šef ruske države.