Takođe spasio život još dvema osobama

Sedmogodišnjak iz Kine Chen Xiaotian, uspio je nakon što je preminuo od tumora na mozgu, da spase život svojoj majci Zhou Lu (34).

Dječak Chen Xiaotianiz Kine, živio je samo sedam godina, jer je bolovao od tumora na mozgu. Ipak, on je nakon smrti uspio da spasi život svojoj majci, prenosi CCTV.

Njegova majka Zhou Lu (34) je patila od uremije i jedini spas za nju je predstavljala transplantacija bubrega. Kada je Chen imao pet godina dijagnostifikovan mu je rak, a njegovoj majci uremija.

Zhou Lu je išla na dijalize, a Chen je bio pod stalnom ljekarskom brigom. Kada su mu saopštili da neće dugo živjeti, dečak je zamolio da njegov bubreg daju njegovoj majci.

Kada je dečak preminuo, ljekari su mu odali počast minutom tišine i ispunili njegovu posljednju želju: da spasu njegovu majku.

"Pristala sam da uzmem bubreg svog sina tek nakon što me je porodica ubjedila", rekla je Zhou Lu.

Istog dana kada je ostala bez sina, Zhou Lu je podvrgnuta operaciji. Lijevi bubreg njenog preminulog sina je presađen u nju. Chen Xiaotian je donirao i desni bubreg jednoj 21. godišnjoj djevojci i jetru jednom 27-godišnjem muškarcu.

Sve operacije su bile uspješne i tako su spašena tri života.