Potresno: Tata, odvedi me do oltara!

Djevojčica Josie Zetz imaće nezaboravno iskustvo koje će joj možda olakšati tugu jednog dana kad tata više ne bude s njom.

Josie Zetz, jedanaestogodišnja djevojčica, vjenčala se, a do oltara ju je doveo njen otac. Naime, njen tata možda neće biti živ da je otprati do oltara jednog dana kada odluči da se vjenča, ali joj je to omogućila fotograf Lindsey Villatoro.

Djevojčica će imati nezaboravno iskustvo koje će joj možda olakšati tugu jednog dana kad tata više ne bude s njom.

Njenom ocu Jimu dijagnostifikovan je tumor pankreasa i on i njegova supruga odlučili su da angažuju Lindsey, osnivača "Love song photography", koja je prije dvije godine teško bolesnim klijentima pružila uslugu dokumentovanja njihova putovanja.

"Želim da prikažem osobu, a ne njihovu bolest", rekla je Lindsey.

Ona je Jimu i njegovoj supruzi Grace ponudila da snimi i nekoliko fotografija s njihovom ćerkom, a nakon toga na svojoj stranici pokrenula je akciju prikupljanja donacija za djevojku kako bi joj pomogla da svoj posljednji rođendan s ocem provede što ljepše.

Lindsey je odlučila da ode korak dalje i osmislila "vjenčanje" kako bi djevojčici omogućila da iskusi trenutak kada je otac vodi do oltara. Odradila je sve što je potrebno i za pravo venčanje, a nabavila joj je i vjenčanicu. Bilo je veoma emotivno i potresno. Josie je sve vrijeme bila uz svoga oca, u njegovom zagrljaju i plakala. Suze nije mogao da sakrije ni otac kojem je ispunjena želja da ćerku dovede do oltara.

"Bila je malo preplavljena osjećajima, ali kasnije je rekla da je to najbolji dan u njenom životu. Bilo joj je drago i bila je uzbuđena zbog svega", rekla je Villatoro koja je snimila i video koji je postao internet hit.

"Doći će dan kad Jim više neće biti s njima zato sam im omogućila da osjeti povezanost s njim,i to će joj biti veoma lijepo sjećanje i mnogo će joj značiti", zaključila je Villatorova.