"Auto-put za pakao"

Maloljetnice u Brazilu prisiljene su na prostituciju. Veliki broj tinejdžerki svake večeri šeta autoputem BR-116, čekajući mušterije kojima prodaju svoja tijela za osam funti.

Djevojčica Lilija koja nekoliko sati iza ponoći luta putevima, obučena u lila haljinicu izgleda uplašeno i izgubljeno. Mnogo strašnija istina je da sa svojih 11 godina ona prodaje svoje tijelo nepoznatim vozačima kamiona koji su spremni da plate.
"Kada završe, uglavnom me izbace iz vozila. Nekada me puste da sama siđem, a nekada me jednostavno samo šutnu na beton", kaže Lilija dok pokazuje modrice.
Britanski novinar Meth Ropper vozio se tim autoputem i našao se u potpunom šoku. Kasnije je odlučio da istraži o čemu se radi i napiše priču o zaboravljenoj djeci koja su prinuđena da žive na “auto-putu za pakao”.
Lilija je bila samo jedna od stotinak djevojaka koje su primorane na prostituciju, a među njima je bilo i djevojčica koje su jedva imale devet godina. Mnoge od njih je porodica natjerala na to, a Ropen se pita kako je moguće da za ovo niko nije znao.
Druga djevojčica na koju je naletio, a čija ga je sudbina posebno potresla bila je Marijana.
"Mama nikada nije brinula o meni. Uvijek je gledala da me iskoristi. Natjerala me je na prostituciju kako bih mogla da joj donosim novac od kog je kupovala cigarete. Zato sam pobjegla. Sada barem zadržim novac za sebe", rekla je ona.