Odbijen i u Španiji

Norveške vlasti potvrdile su da je ubojica troje ljudi u otetom autobusu tražitelj azila iz Južnog Sudana.

Čovjek osumnjičen da je u ponedjeljak ubio troje putnika otetog autobusa na zapadu Norveške tražitelj je azila, koji je odbijen i trebao je biti protjeran iz te zemlje u utorak, prenose norveški mediji.
Počinitelj je 30-godišnjak koji je bio smješten u prihvatni centar za azilante u malom mjestu Aardal i trebao je u utorak bez pratnje otići za Oslo, prije nego što bude transportiran iz zemlje, no dan uoči progona oteo je autobus i ubio troje ljudi.
Osumnjičen je da je nasmrt nožem izbo troje putnika autobusa koji vozi na relaciji koja povezuje planinsku oblast Valdres s glavnim norveškim gradom.
Žrtve su dvojica muškarca u 50-im godinama – vozač autobusa i jedan švedski putnik, te jedna 19-godišnja djevojka.

Već tražio azil u Španiji

Policija nije bila dostupna za komentar, no dan ranije je potvrdila kako je osumnjičeni počinitelj napada muškarac podrijetlom iz Južnog Sudana, rođen 1982. godine i smješten u Aardalu.
Zahtjev za azilom mu je odbačen, jer se ranije prijavio za azil u Španiji, u koju je trebao biti poslan iz Norveške u utorak.
Spasilačke službe su ga svladale prije dolaska policije na mjesto tragedije, nakon čega je, zbog manjih posjekotina, helikopterom prevezen u bolnicu u Bergen.
Izvor: Agencije