Vrijednost ukradene robe oko 1,4 miliona dolara

Albanska policija uhapsila je Ekrema Gashija, 35-godišnjaka sa Kosova, koji je na potjernici Interpola, optužen za spektakularnu pljačku prodavnice "Rolex" u Bahreinu.

Kosovski državljanin uhapšen je na albanskoj granici, nakon što je policija konstatovala da je protiv njega izdata međunarodna potjernica.

10. septembar je bio datum pljačke kada je Gashi i još nekoliko osumnjičenih bili dio grupe koja opljačkala prodavnicu "Rolex" u Bahreinu.

Cijela ova grupa je ušla u prodavnciu u centru grada, nakon što je bila zatvorena u 22:00 časova. Oni su ranili čuvara prodavnice i poslije toga su opljačkali 79 satova marke Rolex u vrijednosti od 1.4 miliona dolara. Dokaze koje je sakupila policija sa lica mjesta, kako bi identifikovala osumnjičene, i Nacionalnog centralnog biroa u Bahreinu, uključila ih je na "crvenoj listi" Interpola koja je odmah proslijeđena u 190 zemalja članica.

Hapšenje je izvršeno od strane Interpola u tijesnoj saradnji između Nacionalnog centralnog biroa u Bahreinu, Komandnog i koordinacionog centa Interpola (KKC) i na Bliskom istoku i jedinica u Sjevernoj Africi, koje su nastavile sa vezama u stalnoj potrazi za preostale osumnjičene.

Emmanuel LeClair, zamjenik direktora Komandnog i koordinacionog centa Interpola, rekao je da su hapšenja primjer rezultata koji se mogu postići  od zemalja članica preko Interpola.