Zar je to način...

Uznemirujuće. To je jednom riječju najbolji opis hapšenja vozačice koje možete vidjeti u priloženom videu.

Majka dvoje djece Christina West (44) s Floride uhapšena je zbog vožnje u pijanom stanju, a snimka njenog hapšenja mnoge će u najmanju ruku zgroziti.
West je zaustavljena u pijanom stanju tokom vožnje, a kad su je policajci krenuli privoditi, sve se brzo pretvorilo u noćnu moru.
Iako se na snimci ne može vidjeti koliko se West opirala privođenju, posve je jasno da ono što su dvojica policajaca učinila tokom tog postupka ničim nije utemeljeno.
Prvo su je 'zabili' licem naprijed na gepek automobila, da bi je potom doslovce 'zakucali' o tlo punom snagom i opet, licem naprijed. Uslijedilo je vrištanje, a jedan od policajaca još je i koljenom pritisnuo nesretnu vozačicu, koja ne samo da je bila svladana, već i slomljena.
Liječnički nalaz nakon privođenja kaže kako joj je prilikom policijske procedure slomljena orbitalna kost na licu, da je imala velik podljev ispod oka, razbijen nos te posjekotine na rukama i nogama, prenosi Huffington Post.
Protiv dvojice policajaca iz policijske uprave u Tallahasseeju pokrenuta je interna istraga. Državni tužitelj Floride rekao je za lokalne medije kako je to 'jedna od najuznemirujućih snimki koju je vidio'.