Protesti u Turskoj

Veliki broj demonstranata, koji su nakon više sukoba sa policijom sinoć ušli na trg Taksim i park Gezi u Istanbulu, i dalje se nalaze na trgu. Broj demonstranata u odnosu na sinoć je znatno manji.

U ulicama nedaleko od trga Taksim, demonstranti su formirali barikade. Tokom demonstracija nanesena je materijalna šteta radnjama u ulici Istiklal, a u blizini trga Taksim nalaze se i olupine zapaljenog autobusa i vozila za prijenos uživo. 
Grupe demonstranata koje su tokom proteklih dana protestvovale na bulevaru Barbaros na Besiktasu, u okolini stadiona Inonu i Dolmabahcea razišle su se u ranim jutarnjim satima. 
Snage sigurnosti suprotstavile su se okupljenim demonstrantima u Kizilayu, u glavnom gradu Turske  Ankari, nakon čega su se demonstranti u manjim grupama okupili u bulevaru Gazi Mustafa Kemal, bulevaru Ataturk te u ulicama Ziya Gokalp, Tunali Hilmi, Mithatpasa i Milli Mudafa. Nakon njihovog ponovnog pokušaja ulaska u Kizilay, policija je koristila suzavce i vodu. Tom prilikom priveden je veliki broj demonstranata.
Iako su protesti u Ankari u velikoj mjeri okončani, još uvjek traju sukobi policije i manjih skupina demonstarnata. 
Nakon više sukoba sa policijom, demonstrantima je sinoć dozvoljen ulazak na prostor parka Gezi, gdje ih je bilo više hiljada. Policijske snage su se nakon toga povukle u obližnje ulice.