Ukoliko ima formulu

Trump je svojevremeno izjavio kako bi, da je predsjednik, mogao odmah da okonča rat tako što bi uticao na Zelenskog i Putina da pristanu na nagodbu, navodeći da ima dobre odnose sa oba lidera.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Kijev, ali pod uslovom da može zaustaviti rat sa Rusijom u roku od 24 sata, kao što je svojevremeno obećao.

Zelenski je u intervjuu za britanski kanal Channel 4 News rekao da Trump može da posjeti Kijev ako može da zaustavi rat za 24 sata, dodajući da želi saznati kakvu formulu za okončanje rata ima bivši američki predsjednik, prenosi Politico.

Trump vodi u anketama

Portal podsjeća da je Trump izjavio kako bi, da je predsjednik, mogao odmah da okonča rat tako što bi uticao na Zelenskog i ruskog predsjednika Vladimira Putina da pristanu na nagodbu, navodeći da ima dobre odnose sa oba lidera.

Politico dodaje da Trump trenutno vodi ispred američkog predsjednika Joea Bidena u anketama u više ključnih američkih država, kao favorit pred predsjedničke izbore ove godine.