Na njujorškom Times Squareu američka policija morala je da postavi kordon između stotina propalestinskih demonstranata i kontraprotesta koji su organizovale pristalice Izraela.

New York post navodi da su demonstranti koji podržavaju Palestince na protestu u nedjelju gazili i spalili izraelsku zastavu.



Navodi se da se to dešavalo dok su islamski teroristi iz Hamasa nastavljali napad na jevrejsku državu koji je počeo u subotu ujutru.



Na Menhetnu su se okupio i veliki broj onih koji su uz Izrael, ali se tokom dana, zbog prisustva policije, većinom sve svelo na verbalne obračune.



Njujorški list navodi da je ipak došlo do najmanje jedne tuče koja je izbila u blizini sjedišta Ujedinjenih nacija u centru grada.



Navodi se da je jedan od učesnika propalestinskih demonstracija snimljen sa slikom nacističke svastike koju je držao kao sliku na svom mobilnom telefonu i to na dan kada je Hamas u Izraelu ubio barem 700 Jevreja.



Times of Israel navodi da su demonstranti koji su slavili napad Hamasa uzvikivali "700" zbog broja ubijenih Izraelaca.



Navodi se da su oni na Times Squareu nosili palestinske zastave i uzvikivali "otpor je opravdan", "globalizovati intifadu (palestinski ustanak)" i "uništiti naseljeničku cionističku državu".



S druge strane su im pristalice Izraela odgovarale tako što su pjevali nacionalnu himnu, pošto je među njima bilo puno izraelskih državljana.

Oni su mahali zastavama Izraela i u pravcu propalestinskih demonstranata uzvikivali "sramota" i "ubice".