Slovačka

Bivši slovački premijer Igor Matovič i bivši ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak u srijedu su se skoro potukli nakon što je Matovič upao na događaj koji je organizirala stranka SMER-SSD u sklopu svoje kampanje u Bratislavi.

Policija je spriječila daljnju eskalaciju sukoba nakon što su se bivši premijer i ministar posvađali, a poletjele su i šake, prenosi Dnevnik.hr.

Sve se dogodilo ispred zgrade vlade gdje je bivši premijer Igor Matovič, iz stranke Olano, prekinuo konferenciju za medije Roberta Kalinika. Trzavice između dviju stranaka traju već godinama.

Matovič je 2021. morao napustiti premijersku poziciju zbog neslaganja u vodećoj koaliciji. Vlast je tada preuzela Kalinakova stranka čija se koalicija također raspala te su raspisani novi izbori.

Matovič je na konferenciju stigao u automobilu na kojem je bio ispisan slogan "nećemo vas predati mafiji". Na megafon je vikao i optuživao Kalinika za lošu politiku imigracije za vrijeme njegova ministarskog mandata.
  Kalinak je potom prišao automobilu, oko kojeg se skupilo više ljudi, i pokucao Matoviču na prozor, a potom i otvorio vrata. Pokušao mu je oteti megafon, a Kalinik ga je pokušavao odgurnuti. Situacija je eskalirala i drugi član Kalinakove stranke udario je Matoviča šakom u glavu. Potom je intervenirala policija i spriječila daljnji sukob te otvorila istragu o incidentu, javila je slovačka agencija TASR.

Dnevnik.hr