Jedan osumnjičeni uhapšen

Trojica mladića iz Albanje koji su putovali u Njemačku preko Crne Gore, brutalno su pretučeni u Kotoru, prenosi EuronewsAlbania.

Ovaj portal navodi da se incident dogodio juče oko 13.30 časova. Mladići su automobilom ušli na trajket u Kotoru gdje ih je pretuklo, kako se tvrdi, osmoro ljudi u uniformama.

Jedan od povređenih je u teškom zdravstvenom stanju i odmah je prebačen u Hitnu pomoć.

Kako navodi EuronewsAlbania, albanski mladići su nasilno izvedeni iz automobila i počeli da udaraju i šutiraju.

Rođaci ovih mladića odmah su kontaktirali MUP Albanije koji je saopštio da je ministar Bala odmah kontaktirao kolegu u Vladi Crne Gore i zatražio informaciju o ovom incidentu.

Demokratska Unija Albanaca zatražila je hitnu reakciju nadležnih institucija Crne Gore.

"DUA hitno poziva nadležne organe kao i premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da preduzmu sve sve odgovarajuće mjere kako bi se rasvjetlila situacija nedopustivog ponašanja koje se desilo danas oko 13.30 časova u Kotoru prema trojici albanskih državljana. Želimo da znamo šta je uzrok ovakvog ponašanja prema albanskim državljanima koji na snimku objašnjavaju da ih je maltretiralo osam osoba obučenih u vojne uniforme", piše u saopštenju DUA.

Na ovaj incident odmah je reagovao crnogorski premijer Milojko Spajić, koji je saopštio da je identifikovan jedan napadač.

"Duboko žalim zbog današnjih događaja koji su zadesili naše drage goste iz Albanije. Naglašavam da Crna Gora mora i biće oaza mira i sigurnosti za sve. Naše misli su sa svima pogođenim, i radimo na tome da svima obezbijedimo sigurnost i gostoprimstvo koje zaslužuju. Identifikovan je jedan napadač i radi se na njegovom privođenju. Uskoro će biti sve informacije poznate i za ostale", napisao je na društvenoj mreži "X".

Izvor: Kosovo Online/EuronewsAlbania