PREDSJEDNIK SAD-A

Jevgenij Prigožin bi možda trebao da pripazi na pokušaje ruskog predsjednika Vladimira Putina da ga otruje, našalio se predsjednik SAD-a Joe Biden na konferenciji za novinare u četvrtak.

"Da sam na njegovom mjestu, pazio bih šta jedem. Držao bih na oku svoj meni", rekao je Biden tokom zajedničke konferencije za novinare sa finskim predsjednikom Saulijem Niinisteom u Helsinkiju.

Biden je upitan da li bi pokušaj puča Wagnerovog lidera prošlog mjeseca mogao izazvati novu zabrinutost zbog toga što je Putin poduzeo nove drastične mjere u ruskom ratu protiv Ukrajine. Odgovorio je da ne zna kakav je sada odnos Prigožina i Putina, te je u šali savjetovao Prigožina da ostane u stanju pripravnosti zbog potencijalnog trovanja.

"Ali šalu na stranu, ko zna. Ne znam, mislim da niko od nas ne zna sa sigurnošću kakva je budućnost Prigožina u Rusiji", rekao je.

Prema izvještajima ruskih medija, Prigožin se sastao s Putinom u Kremlju nakon neuspješne pobune. Nije viđen u javnosti i od tada je neuobičajeno tih na društvenim mrežama.