Bivši predsjednički par Barack (61) i Michelle Obama (58) navodno se razvode nakon 30 godina braka.

Trenutno su na probnom razvodu nakon višemjesečnih svađa, uključujući raskošan stil života njihove kćerke, tvrde izvori za Globe Magazin. Par još nije komentirao ove navode.

"Kad god su zajedno, čini se da samo živciraju jedno drugo. Iako su bili prilično dobri u igranju pred kamerama, pukotine su se počele prikazivati", rekao je anonimni izvor.

Izvori tvrde da je par htio izbjeći neugodan razvod pa su se tako odlučili na probni. No, odvojeni život Obamama zasigurno ne garantuje miran i skladan brak.

Par se navodno udaljio jer Michelle nastoji osvojiti Hollywood kroz svoju produkcijsku kompaniju Higher Ground, osvojiti utjecajne slavne prijatelje i navodno se dotjerati kako bi zavodila mlađe muškarce.

"Michelle je toliko oduševljena time što je moćna igračica u Hollywoodu, da nema vremena slušati Baracka kako kuka o politici", dodao je izvor, piše 24sata.

Nagađa se i kako je probno razdvajanje dugo čekalo jer par više nije imao ništa zajedničko nakon što su se njihove kćerke Malia i Sasha odselile iz porodične kuće.

"Zaključili su da je za nju bolje da nastavi s poslom u Hollywoodu, a da on ostane na istočnoj obali. Osim toga, ona želi biti bliže djevojkama u L.A.-u i paziti na njih", ispričao je izvor.

Još jedan razlog zašto odnos ne funkcionira su rastrošne navike i prijatelji željni zabava njihovih kćerki. Bivši američki predsjednik i Michelle navodno su se svađali oko načina života Sashe i Malie koje su trošile novac na otmjene restorane i odjeću.

Michelle i Barack vjenčali su se 1992. godine, a zajedno imaju dvije kćeri Maliu i Sashu. Michelle je Obami jedno vrijeme bila i mentorica.

"Ipak, nijednom nisam o njemu razmišljala kao o nekome s kim bih htjela izlaziti", napisala je u svojim memoarima. No, na kraju su ipak otišli na spoj.

"Odmah smo kliknuli... do kraja spoja je bilo gotovo... prodana sam", rekla je ona, a on je dodao da ju je počastio najboljim sladoledom.