Hadeira

Četiri osobe su ubijene a više ljudi je ranjeno u terorističkom napadu u izraelskom gradu Haderi, na sjeveru zemlje, saopštile su spasilačka služba i policija koja je navela da je ubila napadače.

Dvojica naoružanih muškaraca ubila su danas dvije osobe u Haderi, nedaleko od Tel Aviva, nakon čega ih je policija usmrtila iz vatrenog oružja, saopštili su izraelski zvaničnici.

"Naši policajci uspjeli su da neutralizuju napadače i spriječe veći teroristički napad", rekao je portparol policije.

Napad se dogodio za vrijeme posjete američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena Izraelu i izraelsko-arapskog samita na jugu zemlje.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Times of Israel.

Snimci sigurnosnih kamera sa mjesta napada pokazuju kako dvojica naoružanih napadača počinju da pucaju na prolaznike i policajce na autobuskoj stanici u gradu.

Na snimku se vidi kako jedan od naoružanih napadača nekoliko puta puca u žrtvu koja je ležala na zemlji, prije nego što je toj osobi oteo pušku. On je također počeo da puca na čoveka koji je viđen kako se vozi pored mjesta nesreće na biciklu.

Prema navodima iz policije, napadač je prvo izbo ženu (40) nasmrt na benzinskoj pumpi, potom ušao u auto i naletio na biciklistu, a onda izašao iz auta i izbo još nekoliko ljudi. Biciklista je kasnije preminuo od rana zadobijenih u napadu, kao i još dvije žrtve.