Putovanja s predsjednikom

Agenti su zaraženi nakon čestih putovanja s predsjednikom Donaldom Trumpom koji je pojačano održavao skupove uoči izbora.

Gotovo 130 članova američke tajne službe zaraženo je korona virusom ili je u karantinu, nakon čestih putovanja s dosadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom koji je pojačano održavao skupove uoči izbora, piše u petak Washington Post.

Korona virus je već ušao u Bijelu kuću kada se Trump zarazio, a nedavno je na testiranju pozitivan bio predstojnik ureda Bijele kuće Mark Meadows, prenosi Hina.

Agencija pred opterećenjem

Washington Post citirao je jedan vladin izvor koji tvrdi da nisu svi slučajevi u Tajnoj službi, agenciji koja štiti visoke dužnosnike, uključujući predsjednike, povezani s putovanjima te da je zaraza možda potekla i iz Bijele kuće.

List piše da je agencija pred opterećenjem jer je više ljudi zaraženo, u karantinu ili izolaciji zbog bliskog kontakta s osobom pozitivnom na korona virus.

Na predizbornim mitinzima, agenti su stajali između Trumpa i njegovih pristalica, koje su uglavnom bile bez zaštitne maske, pa se vjeruje da su i tako dobili COVID-19.

Bijela kuća poznata je po nepoštivanju preporuka nošenja maski i fizičkog razmaka, ključnih zdravstvenih preporuka u pandemiji korona virusa.