Saopštenje ogranka PDK u Prizrenu

Članovi, pristalice, simpatizeri Demokratske partije Kosova (PDK), poštovani građani, tekstovi na portalima, u štampanim i elektronskim medijima da su PDK i Demokratska unija u pregovorima o postizanju dogovora o zajedničkoj podijeli vlasti izazvala je zabrinutost kod članstva i građana.

Predsjedništvo ogranka PDK na sjednici održanoj danas, 12. novembra, izjavljuje da nije upoznato o nikakvim razgovorima o zajedničkoj saradnji niti da je dio razgovora sa Demokratskom unijom.
Predsjedništvo smatra da nema potrebe za takvom dodatnom koalicijom, jer PDK sa svojim koalicionim partnerima ima dovoljno glasova i da će na ovim izborima osvojiti i naredni četverogodišnji mandat, kao što sa koalicionim partnerima već imamo svog predsjednika i većinu u Skupštini opštine Prizren.
Demokratskom životu u našem gradu je potrebno da političke partije van pobjedničke ekipe PDK sa koalicionim partnerima, ostanu opoziciona komponenta kako bi se nastavio pluralni politički duh.
Stoga, poručujemo pristalicama i simpatizerima PDK-a i pobjedničke koalicije da ne brinu i da 1. decembra izađu na izbore i ponovno ovjere pobjedu Ramadana Muje.