Saopštenje za javnost NDS-a

Danas je u Skupštini opštine Prizren održan sastanak Borda direktora vezan za dodjelu parcele za izgradnju Bošnjačkog kulturno-omladinskog centra i tim se povodom Nova Demokratska Stranka (NDS) oglasila saopštenjem za javnost kojeg prenosimo u cjelosti:

Na današnjem sastanku Borda Direktora SO Prizren, odobreno je da se započne procedura u vezi dodjele parcele za izgradnju Bošnjačkog kulturno-omladinskog centra.
NDS se zahvaljuje svim članovima Borda na čelu sa Predsjednikom Opštine što su naišli na razumijevanje i prihvatili zahtjev poslanice u skupštini Kosova Emilije Redžepi. Takođe, zahvaljujemo se i direktoru Urbanizma i Prostornog Planiranja, što se založio za ovaj naš zahtjev u vezi dodjele parcela za Bošnjački kulturno-omladinski centar.
Na osnovu zahtjeva u saradnji sa direktorijatom Katastra i direktorijata Urbanizma i Prostornog Planiranja, Bord Direktora izglasao je prijedlog NDS-a da se Bošnjački kulturno-omladinski centar izgradi na katastarskoj parceli 4793-9 i 293-0 u Prizrenu, naselje Baždarana.
Poslije pripreme kompletne dokumentacije od strane direktorijata Urbanizma i Prostornog Planiranja ovaj zahtjev će se proslijediti Komitetu za Politiku i Finansije, gdje imamo i našeg predstavnika Oruča Karadolamija, kako bi se uvrstio u dnevni red Skupštine Prizrena na usvajanje.
Nakon uvrštavanja u dnevni red, potrebno je da se prihvati i izglasa od strane poslanika Skupštine Prizren. Da bi se ovaj prijedlog usvojio na Skupštini Prizren, za njega mora da glasa polovina od prisutnih poslanika Skupštine. 
Nadamo se da će i poslanici Skupštine Prizren naići na razumijevanje i dodbriti ovaj naš zahtjev, te konačno dodijele nam lokaciju za izgradnju Bošnjačkog kulturno-omladinskog centra.
Takođe, ovaj centar će biti dio kapitalnih investicija direktorijata za Kulturu, Omladinu i Sport, koji će takođe da učestvuje u finansiranju ovog našeg Bošnjačkog kulturno-omladinskog centra.
Nova Demokratska Stranka zahvaljuje se svima koji su dali doprinos da se ova inicijativa podrži. 
Prizren
04.06.2013.
Predsjednica Nove Demokratske stranke
Emilija Redžepi